Motorvezérlő elektronika javítás

Motorvezérlő hiba javítása

A meghibásodott motorvezérlő elektronikát gyakorlott szakembereink javítják vagy újítják fel a legrövidebb határidőn belülA legtöbb javítás ára 45.000-65.000 Ft-ig terjed  – 1-3 év garanciával, amely körülbelül 3-5 órát vesz igénybe, előre egyeztetett időpont esetén. Célszerű a motorvezérlő cikkszámát bemondani, ami alapján azonosítani tudjuk az egység típusát! Amennyiben az egység nem javítható, úgy bontott cseredarab beszerezésében tudunk segíteni Ügyfeleinknek!

Egyes típusok esetén az elektronika teljes felújítására is van lehetőség.

A javítás irodánkban megvárható (célszerű előre egyeztetett időpontban megjelenni) vagy csomagküldéssel intézhető.  Tekintve, hogy nem autószerelő műhely vagyunk, csak a kiszerelt egységek elektronikáját javítjuk!

A motorvezérlő elektronika meghibásodásakor a műszerfalon a motorhiba ikon világít.→check engine failure light

Ebben az esetben a következő tünetek valamelyike tapasztalható:

  • a motor nehezen indul 
  • a motor nem indítható
  • a motor rángat, fullad
  • jelentősen megnő a fogyasztás
  • nincs alapjárat

Amennyiben a szakszerviz diagnosztizálta a motorvezérlő elektronika meghibásodását, keressen minket a javítás részleteivel kapcsolatban!

A legtöbb esetben célszerűbb a meglévő egységet javítani, mint bontottat beépíteni, hiszen a használt alkatrész ugyanazon gyártósoron készült és valószínűleg ugyanúgy meghibásodik majd, mint az eredeti. Kollégáink a gyártási hibát korrigálják úgy, hogy a javított egység ne hibásodjon meg újra. Továbbá nem kell programozni, betanítani, hibakódokkal küzdeni a beépítés során. Következtetésként a legjobb megoldás mindig az eredeti, javított alkatrész.

Motorvezérlő elektronikák javításának feltételei:

  1. A motorvezérlőt kiszerelve, forgalmi másolattal és ismert hibakódokkal, hibaüzenetekkel kell szervizünkben leadni.
  2. Minden sikeres javításra 1 év garanciát adunk, amelynek ára a legtöbb esetben  45.000-65.000 Ft-ig terjed.
  3. Garanciális javítás esetén a ki-, és visszaszerelés, illetve a szállítási költség a megrendelőt terheli.
  4. Abban az esetben, ha NEM az egységben van a hiba, illetve látható és mérhető hibája nincs, úgy munkadíjnak 12.000 Ft-ot számolunk fel.
  5. Amennyiben a megrendelő a javított egységet átvette és kifizette, és a vezérlő a beszerelés után sem tökéletes, esetleg működésképtelen, úgy a megrendelő 100%-os pénzvisszafizetésre jogosult, de csak abban az esetben, ha a hibásan megjavított vezérlőt a szervizünkben leadja. Ha a megrendelő nem kívánja leadni a hibás egységet, úgy a pénzvisszatérítésre sem jogosult.

Ügyfeleink a hozzánk leadott motorvezérlővel a fent említett feltételeket elfogadják, annak pontjaival és kitételeivel egyetértenek.

Gyakori motorvezérlő elektronika meghibásodására utaló (ECU) hibakódok:

P0133, P0135, P0141

A lambda-szonda meghibásodására utaló hibakódok, amelyek gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén. 

P0171, P0174

A keverékképzési hiba, üzemanyag vagy levegő arány probléma, elégtelen üzemanyagnyomás probléma hibakódjai. Gyakran jelentkezik motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0300-P0305

A motor gyújtáshibájára, valamint a gyújtáskimaradásra utaló hibakódok ezek, amelyek gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0411, P0440, P0442, P0446, P0455

Az EVAP (Evaporative Emission Control) rendszer produkálja a hibakódokat. Gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0420, P0430

A katalizátor elégtelen működése, olaj vagy hűtőfolyadék beszivárgás stb. esetén fellépő hibakódok, amelyek gyakran jelentkeznek a motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P1481, P1482, P1483, P1483

Egyéb gyakori hibakódok

Segítőkész, profi csapat várja, több éves szakmai tapasztalattal!

 

Share Button