Motorvezérlő elektronika javítás

Motorvezérlő hiba javítása

A meghibásodott motorvezérlő elektronikát gyakorlott szakembereink javítják a legrövidebb határidőn belülA legtöbb javítás ára 35.000-50.000 Ft-ig terjed  – 1 év garanciával, amely körülbelül 4-5 órát vesz igénybe. Célszerű a motorvezérlő cikkszámát bemondani, ami alapján azonosítani tudjuk az egység típusát!

A javítás irodánkban megvárható (célszerű előre egyeztetett időpontban megjelenni) vagy csomagküldéssel intézhető.  Tekintve, hogy nem autószerelő műhely vagyunk, csak a kiszerelt egységek elektronikáját javítjuk!

Amennyiben az egység nem javítható

A motorvezérlő elektronika meghibásodásakor a műszerfalon a motorhiba ikon világít.→check engine failure light

Ebben az esetben a következő tünetek valamelyike tapasztalható:

  • a motor nehezen indul 
  • a motor nem indítható
  • a motor rángat, fullad
  • jelentősen megnő a fogyasztás
  • nincs alapjárat

Amennyiben a szakszerviz diagnosztizálta a motorvezérlő elektronika meghibásodását, keressen minket a javítás részleteivel kapcsolatban!

A legtöbb esetben célszerűbb a meglévő egységet javítani, mint bontottat beépíteni, hiszen a használt alkatrész ugyanazon gyártósoron készült és valószínűleg ugyanúgy meghibásodik majd, mint az eredeti. Kollégáink a gyártási hibát korrigálják úgy, hogy a javított egység ne hibásodjon meg újra. Továbbá nem kell programozni, betanítani, hibakódokkal küzdeni a beépítés során. Következtetésként a legjobb megoldás mindig az eredeti, javított alkatrész.

Motorvezérlő elektronikák javításának feltételei:

  1. A motorvezérlőt kiszerelve, forgalmi másolattal és ismert hibakódokkal, hibaüzenetekkel kell szervizünkben leadni.
  2. Minden sikeres javításra 1 év garanciát adunk, amelynek ára a legtöbb esetben  35.000-50.000 Ft-ig terjed.
  3. Garanciális javítás esetén a ki-, és visszaszerelés, illetve a szállítási költség a megrendelőt terheli.
  4. Abban az esetben, ha NEM az egységben van a hiba, illetve látható és mérhető hibája nincs, úgy munkadíjnak 8.000 Ft-ot számolunk fel.
  5. Amennyiben a megrendelő a javított egységet átvette és kifizette, és a vezérlő a beszerelés után sem tökéletes, esetleg működésképtelen, úgy a megrendelő 100%-os pénzvisszafizetésre jogosult, de csak abban az esetben, ha a hibásan megjavított vezérlőt a szervizünkben leadja. Ha a megrendelő nem kívánja leadni a hibás egységet, úgy a pénzvisszatérítésre sem jogosult.

Ügyfeleink a hozzánk leadott motorvezérlővel a fent említett feltételeket elfogadják, annak pontjaival és kitételeivel egyetértenek.

Gyakori motorvezérlő elektronika meghibásodására utaló (ECU) hibakódok:

P0133, P0135, P0141

A lambda-szonda meghibásodására utaló hibakódok, amelyek gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén. 

P0171, P0174

A keverékképzési hiba, üzemanyag vagy levegő arány probléma, elégtelen üzemanyagnyomás probléma hibakódjai. Gyakran jelentkezik motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0300-P0305

A motor gyújtáshibájára, valamint a gyújtáskimaradásra utaló hibakódok ezek, amelyek gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0411, P0440, P0442, P0446, P0455

Az EVAP (Evaporative Emission Control) rendszer produkálja a hibakódokat. Gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0420, P0430

A katalizátor elégtelen működése, olaj vagy hűtőfolyadék beszivárgás stb. esetén fellépő hibakódok, amelyek gyakran jelentkeznek a motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P1481, P1482, P1483, P1483

Egyéb gyakori hibakódok

Segítőkész, profi csapat várja, több éves szakmai tapasztalattal!

 

Share Button