Motorvezérlő elektronika javítás

Mit is csinál autónkban a motorvezérlő?

A motorvezérlő indítja el a gyújtást, később pedig szabályozza az üzemanyag adagolás mennyiségét és időpontját, valamint felelős a szelepvezérlésért is.

Meghatározza a szelep nyitásának és zárásának időpontját, a nyitás mértékét és felel azért, hogy a nyitás időben megtörténjen.

A motorvezérlő egység központi része az ECU. Ez a karburátor utódja, fő célja a károsanyag-kibocsátás csökkentése. Napjainkban az ECU feladata, hogy a motorvezérlő rendszer érzékelő elemei által beérkező információkat feldolgozza, és ennek megfelelően reagáljon. Az ECU meghibásodása esetén magasabb üzemanyag-fogyasztást veszünk észre, a motor egyenetlenül fog működni és teljesítménye csökkenni fog. Ez a rendszer tárolja is az információkat, így szerencsére viszonylag könnyen diagnosztizálható, ha probléma van vele. Érdekességként megemlítjük, hogy egy Forma 1-es autó vezérlő egysége kétszázmillió utasítást képes végrehajtani egyetlen másodperc alatt. Ez a szám egy Mercedes Benz esetében ötvenmillió.

Ha úgy gondolja, hogy motorvezérlő egysége hibásan működik, keressen fel minket bizalommal!

Motorvezérlő elektronikák javításának feltételei:

  1. A motorvezérlőt kiszerelve, forgalmi másolattal és ismert hibakódokkal, hibaüzenetekkel kell szervizünkben leadni.
  2. Minden sikeres javításra 1 év garanciát adunk, amelynek ára 35.000 Ft.
  3. Garanciális javítás esetén a ki-, és visszaszerelés, illetve a szállítási költség a megrendelőt terheli.
  4. Abban az esetben, ha nem az egységben van a hiba, illetve látható és mérhető hibája nincs, úgy bevizsgálási-, és munkadíjnak együtt 8.000 Ft-ot számolunk fel.
  5. Amennyiben a megrendelő a javított egységet átvette és kifizette, és a vezérlő a beszerelés után sem tökéletes, esetleg működésképtelen, úgy a megrendelő 100%-os pénzvisszafizetésre jogosult, de csak abban az esetben, ha a hibásan megjavított vezérlőt a szervizünkben leadja. Ha a megrendelő nem kívánja leadni a hibás egységet, úgy a pénzvisszatérítésre sem jogosult.

Ügyfeleink a hozzánk leadott motorvezérlővel a fent említett feltételeket elfogadják, annak pontjaival és kitételeivel egyetértenek.

 

Share Button