Óracsoport / műszercsoport javítás

Óracsoport javítás

Az autó napjaink megszokott használati tárgya, sokak számára a mindennapokhoz tartozó nélkülözhetetlen kellék. Ez a ragaszkodás nem is olyan meglepő, hiszen az autó használata megóv a kényelmetlen, zsúfolt utazás élményétől, függetlenséggel ajándékozza meg tulajdonosát, és idő is spórolható vele a mai rohanó világ mókuskerekében.

Az autó azonban cserébe gondoskodást igényel, de a folyamatos karbantartás és szerviz ellenére is meghibásodhatnak alkatrészek, nélkülözhetetlen műszerek. Az egyik ilyen terület, a műszerfal órái. Ide tartozik a kilométeróra, hajók műszerei, fordulatmérő, időóra, olajszintmérő, olajhőmérséklet jelző és a vízhőfokmérő.

Az óracsoport bármelyike meghibásodhat, ilyenkor azonnal gyors segítségre van szükség. Akár elektromechanikus, akár korszerű digitális műszereinek van szüksége megbízható javításra, forduljon hozzánk bizalommal! Amennyiben gyors, de szakszerű műhelyt keres, ahol visszatérő, elégedett ügyfeleinkhez csatlakozhat, akkor megtalálta az ideális helyet!

 

Az óracsoport meghibásodásának tipikus esetei

Az autó műszerei folyamatosan tájékoztatják a sofőrt a vezetés közben változó fontos adatokról, így egy helyről tudja leolvasni a fordulatszámot, a vízhőmérsékletet, a sebességet, az olajszintet, az olaj hőmérsékletét, az üzemanyagszintet, az időt és végül itt találhatóak a hajók műszerei is.

Ez elsőre soknak és átláthatatlannak tűnik, pedig nem az. A baj akkor kezdődik, amikor valamelyik óra meghibásodik, zavart okozva ezzel a biztonságos és átlátható vezetés addigi gyakorlatában. Melyek ezeknek a műszereknek a tipikus hibái? A műszereket három csoportra oszthatjuk aszerint, hogy digitális, elektromechnaikus vagy mechanikus óráról van szó.

  • A mechanikus műszerek esetében gyakori hiba a számlálók leállása, de az is előfordul, hogy a fogaskerekek és az egész szerkezet egyszerűen csak elöregszik. Ilyenkor már a csere az egyetlen megoldás.
  • Az elektromechanikai számlálóknál nagy a hibalehetőségek száma, hiszen elektronikai és mechanikai problémák egyaránt előfordulhatnak.
  • A digitális változatnál egy repedés ugyanúgy lehet a baj forrása, mint a processzor meghibásodása, panelhiba vagy éppen az, hogy elromlik a kijelző.

Bármelyik eset is áll fenn, forduljon hozzánk bizalommal és az óracsoportot azonnal javítjuk, cseréljük!

pixelfix.hu2

Mit érdemes tudni a kilométeróra javításáról?

A műszerfalak javítása, szoftverfrissítése után gyakori az adatvesztés. A kilométer-számláló, a szerviz-inspekció nulláról indul. A valós értékek utólagos, egyszeri beállítása a szervizkönyv adataiból megoldható.

Azoknál a típusoknál, ahol a kilométerórán kívül máshol is tárolva van a megtett kilométer, például a motorvezérlőben, can-gatewayben, hálózati vezérlő és adattárolóban, ott a tárolt adatokból tudható az eredeti kilométer. Némely hazai és uniós szervizekben lehetőség van, az úgynevezett szerviz-múlt és szerviz-eseménytörténet nyilvánosságra hozására a tulajdonos, illetve a vásárló részére. Ezen adatokból teljes képet kapunk a megtett kilométer és a hozzá tatozó javítások vagy alkatrészcserék elvégzésének helyéről, időpontjáról.

Ha a kilométeróra meghibásodik, érdemes minél hamarabb megjavíttatni, mert a hibás processzor egyéb alkatrészeket is tönkretehet. Ha észleli, hogy kilométerórája hibás adatokat mutat, jöjjön el hozzánk és kijavítjuk a hibát! Bízza ránk az autóelektronika javítást, hiszen sok éves tapasztalatunk és minőségi munkáink minket igazol!

pixelfix.hu2

Share Button