Motorvezérlő elektronika javítás

Motorvezérlő hiba javítása

Meghibásodott motorvezérlők javítását, felújítását vagy cseréjét vállaljuk a legrövidebb határidőn belül. A legtöbb általunk vállalt javítás ára (Fiat és Opel márkák esetén) 45.000-65.000 Ft-ig terjed  – 1-3 év garanciával, amely körülbelül 3-5 órát vesz igénybe, előre egyeztetett időpont esetén.

Célszerű a motorvezérlő cikkszámát előre megtudni, ami alapján azonosítani tudjuk az egység típusát! Amennyiben az egység nem javítható vagy javítását nem vállaljuk, úgy  bontott cseredarab beszerezésében tudunk segíteni Ügyfeleinknek!

Egyes típusok esetén az elektronika teljes felújítására is van lehetőség.

Rendelt vezérlőegységek:

Az Ügyfelek által beszerzésre leadott rendelések esetén a vezérlőt kizárólag megegyező azonosítószámmal szerezzük be. Amennyiben a beszerelés után a másik vezérlővel is marad a hiba (tehát eredetileg sem a vezérlő volt a hibás) vagy nem működik jól, úgy kizárólag másik cseredarabot tudunk adni Ügyfeleinknek garanciába. Bontott, rendelt cseredarabra pénzvisszafizetést nem tudunk vállalni.

Bizonyos javítások irodánkban is megvárhatóak (célszerű előre egyeztetett időpontban megjelenni) vagy csomagküldéssel intézhetőek.  Tekintve, hogy nem autószerelő műhely vagyunk, csak a kiszerelt egységek elektronikáját javítjuk!

A motorvezérlő elektronika meghibásodásakor a műszerfalon a motorhiba ikon világít.→check engine failure light

Ebben az esetben a következő tünetek valamelyike tapasztalható:

  • a motor nehezen indul 
  • a motor nem indítható
  • a motor rángat, fullad
  • jelentősen megnő a fogyasztás
  • nincs alapjárat

Amennyiben a szakszerviz diagnosztizálta a motorvezérlő elektronika meghibásodását, keressen minket további felvilágosításért!

Fontos leszögezeni, hogy amennyiben téves diagnózis alapján kerül hozzánk a motorvezérlő, azért cégünk felelősséget nem vállal.

A legtöbb esetben célszerűbb a meglévő egységet javítani, mint bontottat beépíteni, hiszen a használt alkatrész ugyanazon gyártósoron készült és valószínűleg ugyanúgy meghibásodik majd, mint az eredeti. A javítható egységet nem kell programozni, betanítani, nem kell hibakódokkal küzdeni a beépítés során. Következtetésként a legjobb megoldás mindig az eredeti, javított alkatrész.

Opel és Fiat motorvezérlő elektronikák javításának feltételei:

  1. A motorvezérlőt kiszerelve, forgalmi másolattal és ismert hibakódokkal, hibaüzenetekkel kell szervizünkben leadni.
  2. Minden sikeres javításra 1 év garanciát adunk, amelynek ára a legtöbb esetben  45.000-65.000 Ft-ig terjed.
  3. Garanciális javítás esetén a ki-, és visszaszerelés, illetve minden egyéb szállítási költség a megrendelőt terheli.
  4. Abban az esetben, ha NEM az egységben van a hiba, illetve látható és mérhető hibája nincs, úgy munkadíjnak 12.000 Ft-ot számolunk fel.
  5. Amennyiben a megrendelő a javított egységet átvette és kifizette, és a vezérlő a beszerelés után sem tökéletes, esetleg működésképtelen, úgy a megrendelő 100%-os pénzvisszafizetésre jogosult, de csak abban az esetben, ha a hibásan megjavított vezérlőt a szervizünkben leadja. Ha a megrendelő nem kívánja leadni a hibás egységet, úgy a pénzvisszatérítésre sem jogosult.

Ügyfeleink a hozzánk leadott motorvezérlővel a fent említett feltételeket elfogadják, annak pontjaival és kitételeivel egyetértenek.

Speciális motorvezérlő javításának feltételei (Opel és Fiat vezélőkre nem vonatkozik):

Az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján a következőket lehet elmondani a leadott motorvezérlőkről:

– A vezérlők kb. 60%-ának nem volt baja, téves diagnózis alapján kerültek hozzánk.

– A további 30%-a bikázás, hegesztés, km óraállás manipuláció, szakszerűtlen javítás, beázás miatt ment tönkre, vagy egész egyszerűen nem az autóba való (külföldről frissen behozott javítgatott darab) – ezek egyike sem javítható.

– A maradék 10% lesz csak javításra alkalmas, így azt tapasztaltuk, hogy 10-ből 9 alkalommal nem volt értelme kollégáink munkájának. Erre való tekintettel arra kérjük Ügyfeleinket, hogy csak akkor hozzák el a motorvezérlőket javításra, ha úgy érzik a fentieknek eleget téve a javítható 10%-ba sorolhatóak.

Minden átvizsgálásra leadott vezérlő alapdíja 20.000 Ft, ezen felül számoljuk fel a javítás, illetve egyéb szolgáltatások (pl. bontott cseredarab beszerzés, klónozás) költségét. Az alapdíj kifizetése független a javítás sikerességétől, ez a bevizsgálás mindenkori ára.

Kérjük, csak akkor vegyék igénybe ezen szolgáltatásunkat, ha a fentiekkel maradéktalanul egyetértenek.

Ügyfeleink a hozzánk leadott motorvezérlővel a fent említett feltételeket elfogadják, annak pontjaival és kitételeivel egyetértenek.

Gyakori motorvezérlő elektronika meghibásodására utaló (ECU) hibakódok:

P0133, P0135, P0141

A lambda-szonda meghibásodására utaló hibakódok, amelyek gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén. 

P0171, P0174

A keverékképzési hiba, üzemanyag vagy levegő arány probléma, elégtelen üzemanyagnyomás probléma hibakódjai. Gyakran jelentkezik motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0300-P0305

A motor gyújtáshibájára, valamint a gyújtáskimaradásra utaló hibakódok ezek, amelyek gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0411, P0440, P0442, P0446, P0455

Az EVAP (Evaporative Emission Control) rendszer produkálja a hibakódokat. Gyakran jelentkeznek motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P0420, P0430

A katalizátor elégtelen működése, olaj vagy hűtőfolyadék beszivárgás stb. esetén fellépő hibakódok, amelyek gyakran jelentkeznek a motorvezérlő elektronika hiba esetén.

P1481, P1482, P1483, P1483

Egyéb gyakori hibakódok

Segítőkész, profi csapat várja, több éves szakmai tapasztalattal!

 

Share Button