Motorvezérlő elektronika javítás

Mit is csinál autónkban a motorvezérlő?

A motorvezérlő indítja el a gyújtást, később pedig szabályozza az üzemanyag adagolás mennyiségét és időpontját, valamint felelős a szelepvezérlésért is.

Meghatározza a szelep nyitásának és zárásának időpontját, a nyitás mértékét és felel azért, hogy a nyitás időben megtörténjen.

A motorvezérlő egység központi része az ECU. Napjainkban az ECU feladata, hogy a motorvezérlő rendszer érzékelő elemei által beérkező információkat feldolgozza, és ennek megfelelően reagáljon. Az ECU meghibásodása esetén magasabb üzemanyag-fogyasztást veszünk észre, a motor egyenetlenül fog működni és teljesítménye csökkenni fog. Ez a rendszer tárolja is az információkat, így szerencsére viszonylag könnyen diagnosztizálható, ha probléma van vele.

Ha úgy gondolja, hogy motorvezérlő egysége hibásan működik, keressen fel minket bizalommal!

Opel és Fiat motorvezérlő elektronikák javításának feltételei:

  1. A motorvezérlőt kiszerelve, forgalmi másolattal és ismert hibakódokkal, hibaüzenetekkel kell szervizünkben leadni.
  2. Minden sikeres javításra 1 év garanciát adunk, amelynek ára a legtöbb esetben  45.000-65.000 Ft-ig terjed.
  3. Garanciális javítás esetén a ki-, és visszaszerelés, illetve minden egyéb szállítási költség a megrendelőt terheli.
  4. Abban az esetben, ha NEM az egységben van a hiba, illetve látható és mérhető hibája nincs, úgy munkadíjnak 12.000 Ft-ot számolunk fel.
  5. Amennyiben a megrendelő a javított egységet átvette és kifizette, és a vezérlő a beszerelés után sem tökéletes, esetleg működésképtelen, úgy a megrendelő 100%-os pénzvisszafizetésre jogosult, de csak abban az esetben, ha a hibásan megjavított vezérlőt a szervizünkben leadja. Ha a megrendelő nem kívánja leadni a hibás egységet, úgy a pénzvisszatérítésre sem jogosult.

Ügyfeleink a hozzánk leadott motorvezérlővel a fent említett feltételeket elfogadják, annak pontjaival és kitételeivel egyetértenek.

Speciális motorvezérlő javításának feltételei (Opel és Fiat vezélőkre nem vonatkozik):

Az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján a következőket lehet elmondani a leadott motorvezérlőkről:

– A vezérlők kb. 60%-ának nem volt baja, téves diagnózis alapján kerültek hozzánk.

– A további 20%-a bikázás, hegesztés, km óraállás manipuláció, szakszerűtlen javítás, beázás miatt ment tönkre, vagy egész egyszerűen nem az autóba való (külföldről frissen behozott javítgatott darab) – ezek egyike sem javítható.

– A maradék 10% lesz csak javításra alkalmas, így azt tapasztaltuk, hogy 10-ből 9 alkalommal nem volt értelme kollégáink munkájának. Erre való tekintettel arra kérjük Ügyfeleinket, hogy csak akkor hozzák el a motorvezérlőket javításra, ha úgy érzik a fentieknek eleget téve a javítható 10%-ba sorolhatóak.

Minden átvizsgálásra leadott vezérlő alapdíja 20.000 Ft, ezen felül számoljuk fel a javítás, illetve egyéb szolgáltatások (pl. bontott cseredarab beszerzés, klónozás) költségét. Az alapdíj kifizetése független a javítás sikerességétől, ez a bevizsgálás mindenkori ára.

Kérjük, csak akkor vegyék igénybe ezen szolgáltatásunkat, ha a fentiekkel maradéktalanul egyetértenek.

Ügyfeleink a hozzánk leadott motorvezérlővel a fent említett feltételeket elfogadják, annak pontjaival és kitételeivel egyetértenek.

 

Share Button